Sharp A4 colour MFPs Expand Security and Sustainability

Farebné multifunkčné tlačiarne Sharp formátu A4 posúvajú hranice bezpečnosti a udržateľnosti

Modely Sharp BP-C533WR, BP-C533WD a BP-C542WD sú naše najnovšie farebné multifunkčné tlačiarne A4 novej generácie, ktoré ponúkajú mnoho funkcií na zvýšenie produktivity a použiteľnosti. Ben Lake, Senior Product Manager – MFP & Printer Products v spoločnosti Sharp Europe, sa zamýšľa nad tým, ako inovácie spoločnosti Sharp prinášajú na hybridné pracovisko väčšiu bezpečnosť a udržateľnosť.  

Budúcnosť práce sa neustále mení. Vzhľadom na to, že organizácie stále častejšie zavádzajú hybridné pracovné modely, ktoré zamestnancom umožňujú rozdeliť čas medzi kanceláriu a pôsobisko mimo týchto priestorov, hľadajú firmy inteligentnejšie tlačové riešenia, ktoré by tomuto spôsobu práce zodpovedali. To viedlo spoločnosť Sharp k vývoju hybridných riešení, ktoré nielenže ponúkajú bohatšiu konektivitu a vyššiu mieru zabezpečenia, ale zároveň tak robí v súlade so záväzkom k trvalej udržateľnosti.  

Dôvodom týchto zmien je spôsob ako a odkiaľ pracujeme. V posledných dvoch rokoch v európskych malých a stredných podnikoch stále častejšie dochádza k znižovaniu počtu a veľkosti kancelárií, čo má adekvátny dopad na požiadavky a objemy tlače. Tento trend donútil mnoho podnikov nielen k prehodnoteniu roly tlače, ale aj veľkosti potrebného multifunkčného zariadenia alebo tlačiarne. 

Za najvhodnejší formát pre kancelárske multifunkčné tlačiarne sa dlho považoval formát A3, pretože ponúka flexibilitu a dostatok priestoru. Najzreteľnejšou výhodou moderných strojov formátu A4 je potom pochopiteľne skutočnosť, že v porovnaní so svojimi náprotivkami formátu A3 obvykle majú kompaktnejšie rozmery, takže omnoho lepšie zapadajú do menších pracovných prostredí.  

Ďalej je potrebné zvážiť možnosti použitia. Produkty formátu A4 sú vhodné pre pracovné skupiny 3 – 5 pravidelných používateľov s podpriemerným mesačným objemom tlače. Stojí za zmienku, že multifunkčné tlačiarne formátu A4 nemajú toľko možností dokončovania ako zariadenia formátu A3, ktoré obvykle umožňujú zošívanie, skladanie a stohovanie viac listov. Ak však organizácia tlačí iba na papier formátu letter alebo legal, je pre ňu jednoduchosť strojov A4 výhodná.  

Zamyslenie nad tým, ako zamestnanci pracujú s tlačou v súčasnosti a ako bude podnik využívať digitálne aj tlačové technológie v budúcnosti, pomôže definovať potreby jednotlivých podnikov.  

Predstavujeme novú generáciu farebných multifunkčných tlačiarní Sharp formátu A4 

Nový rad farebných multifunkčných tlačiarní Sharp formátu A4, ktorý tvoria modely Sharp BP-C533WR, BP-C533WD a BP-C542WD, prináša naše najpokročilejšie, najbezpečnejšie a najbohatšie multifunkčné tlačiarne formátu A4, ktoré sme dosiaľ dodali na európsky trh. Boli navrhnuté tak, aby umožňovali bezproblémovú spoluprácu a robustné zabezpečenie a zároveň spĺňali ciele v oblasti udržateľnosti vďaka spojeniu našej osvedčenej, špičkovej spoľahlivosti a cenami ovenčenej použiteľnosti pre pokoj na duši. 

Rovnako ako modely Sharp MX-C528F, MX-C428F a MX-C358F uvedené na trh v roku 2023, aj tieto nové zariadenia ponúkajú farebnú tlač v kompaktnom stolnom formáte, ktorý ideálne vyhovuje potrebám malých kancelárií a home office, malých pracovných skupín a stredných či väčších kancelárií. Je možné ich použiť ako stolné alebo samostatne stojace zariadenia. 

Vďaka funkciám, ako je 7-palcový ovládací panel, rýchle a efektívne rozlíšenie tlače 1 200 dpi a jednoduché nastavenie skenovania, uľahčujú tieto multifunkčné tlačiarne zamestnancom prístup k dokumentom a ich zdieľanie v podstate odkiaľkoľvek.  

Z hľadiska konektivity disponujú zariadenia podporou bezdrôtovej siete LAN, NFC a Bluetooth, mobilní používatelia potom môžu ľahko získať prístup pomocou aplikácie Sharpdesk Mobile. Tieto modely súčasne predstavujú našu najnovšiu generáciu ovládacej platformy, ktorá ďalej zlepšuje a zvyšuje použiteľnosť, výkon, produktivitu a špičkové zabezpečenie. Navyše, vďaka spoločným prvkom produktov Sharp formátu A4 a A3 umožní ich použitie v kancelárii bezproblémovú integráciu a jednoduchú údržbu.   

Modely Sharp BP-C533WR a BP-C533WD ponúkajú rýchlosť tlače až 33 strán za minútu, zatiaľ čo model Sharp BP-C542WD umožňuje tlač rýchlosťou až 42 strán za minútu. Všetky tri zariadenia ponúkajú rovnakú funkcionalitu a vysokú produktivitu ako naše oceňované farebné multifunkčné tlačiarne formátu A3. Nie sú však zamýšľané ako náhrada modelov formátu A3. Skôr ich majú doplňovať. Model Sharp BP-C452WD ponúka tiež novú možnosť dokončovania pomocou „vnútorného finišera“, ktorý multifunkčnému zariadeniu umožňuje jednoduché triedenie a zošívanie dokumentov.  

Tieto nové multifunkčné tlačiarne majú tiež ekologické funkcie, ktoré sú v súlade s iniciatívami udržateľného rozvoja. Východisková obojstranná tlač, spotrebný materiál s dlhou životnosťou a recyklovateľné obaly znižujú množstvo odpadu. Úsporné režimy a rýchlejšie zahrievanie znižujú spotrebu energie. Vďaka zohľadneniu ekologických faktorov umožňujú multifunkčné tlačiarne A4 nákladovo efektívnu tlač, ktorá je ohľaduplná k životnému prostrediu.  

Celkovo sú nové multifunkčné tlačiarne Sharp navrhnuté tak, aby spĺňali súčasné potreby – umožňujú jednoduchú spoluprácu, disponujú robustným zabezpečením a zároveň znižujú dopad na životné prostredie. Ich funkcie podporujú produktivitu, bezpečnosť a trvalú udržateľnosť pre moderné pracoviská.  

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako multifunkčné zariadenia a tlačiarne Sharp A4 podčiarkujú náš trvalý záväzok vyvíjať kancelárske technológie, ktoré sú v súlade s modernými pracoviskami, neváhajte sa s nami spojiť.