What is Print Management Software and Why Your Business Needs it 

Prečo vaša firma potrebuje softvér na správu tlače?

Softvér na správu tlače umožňuje kontrolu, organizáciu a optimalizáciu tlačových procesov vo vašej firme. Či už chcete znížiť náklady na tlač alebo chrániť citlivé informácie, správne softvérové nástroje na správu tlače zlepšia celkovú efektivitu tlačových činností vo vašej firme. 

Moderné pracoviská síce stále viac využívajú digitálnu infraštruktúru, ale pre mnoho ľudí zostáva tlač neoddeliteľnou súčasťou každodenného chodu kancelárie. Zavedením správnej tlačovej stratégie môžu organizácie znížiť zbytočné režijné náklady, obmedziť plytvanie a zvýšiť efektivitu.  

To je možné dosiahnuť nasadením riešení na správu tlače, ktoré spravuje celkové tlačové prostredie vo firme, zlepšuje pracovné procesy, zvyšuje bezpečnosť a podporuje plnenie cieľov v oblasti udržateľnosti.  

Existuje mnoho dôvodov, prečo zvoliť riešenie na správu tlače, ale medzi hlavné účely patria: 

1. Smerovanie a plánovanie tlačových úloh: To umožňuje používateľom smerovať tlačové úlohy na najvhodnejšiu tlačiareň na základe jej umiestnenia, dostupnosti, kapacity a dokonca aj konkrétnych požiadaviek danej tlačovej úlohy. To môže pomôcť zefektívniť tlačové procesy, znížiť náklady na tlač a zlepšiť celkovú efektivitu na pracovisku. 

2. Monitoring a sledovanie tlače: Organizácie tak môžu sledovať stav tlačiarní, podrobne sledovať ich využitie a náklady na tlač v rámci podniku a dokonca vytvárať správy o využití tlačiarní a nákladoch. Tieto informácie sú neoceniteľné, pretože umožňujú lepšie porozumieť oblasti tlače, čo podnikom umožňuje definovať ukazovatele efektivity, čo najvhodnejšie prideľovať zdroje a znižovať plytvanie.

3. Rozdelenie nákladov na tlač a vyúčtovanie: Správa tlače poskytuje manažérom a správcom IT presný prehľad o tom, ako sa tlač v organizácii používa. Hĺbková analýza môže definovať, čo, kto, kde a kedy tlačí. To umožňuje organizáciám priradiť náklady na tlač ku konkrétnym používateľom, oddeleniam alebo projektom a generovať správy o vyúčtovaní výdavkov súvisiacich s tlačou.

4. Zabezpečenie tlače a riadenie prístupu: Správa tlače môže organizáciám pomôcť chrániť dôležité dáta tým, že poskytne možnosti zabezpečenej tlače, napríklad tlač zabezpečená heslom alebo možnosť vzdialeného zrušenia tlačových úloh. Tým je zaistené, že k tlačiarňam majú prístup a môžu ich používať iba oprávnení používatelia. Táto funkcionalita tiež poskytuje nástroje na riadenie prístupu k tlačiarni a jej používaniu. 

Riešenia na správu tlače Sharp

Spoločnosť Sharp je v odvetví elektronického priemyslu významným hráčom už viac ako 110 rokov a má povesť priekopníka v oblasti technologického pokroku. V oblasti tlače sa zameriavame na vývoj inovatívnych tlačových riešení, ktoré spĺňajú potreby moderných podnikov. Preto sme vytvorili rad softvérových riešení na správu tlače, ktoré pomáhajú podnikom zvyšovať efektivitu a znižovať náklady spojené s tlačou. 

Záväzok spoločnosti Sharp v oblasti inovácií a technológií pomohol tejto značke získať vedúce postavenie v rámci odvetvia a neustále vo svete tlače posúvať hranice možností. V oblasti tlače spolupracujeme aj s odborníkmi tretích strán, čo nám umožňuje ponúkať intuitívne riešenia správy tlače aj na podporu multifunkčných zariadení iných značiek. 

Softvér na správu tlače môže podnikom všetkých veľkostí pomôcť optimalizovať ich tlačové prostredie, získať prehľad, zaistiť bezpečnosť, udržateľnosť, efektivitu a dosiahnuť zníženie nákladov. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako vám Sharp Europe môže pomôcť zlepšiť pracovné postupy pri tlači, spojte sa s nami.